גדרה יחד עם האזרחים הבוגרים

גדרה יחד עם האזרחים הבוגרים
הסברה מונעת:

גדרה יחד עם האזרחים הבוגרים: נזהרים ממעשי רמאות

תושבי גדרה הוותיקים קיבלו השבוע הדרכה מיוחדת כיצד להימנע ממעשי רמייה וניצול על ידי גורמים עוינים. עשרות בני הדור השלישי הגיעו למרכז אופק, שם הסבירו להם נציגי המשטרה איך לזהות סימנים מקדימים ואיך להיזהר ממבקשי רעתם.

אחת התופעות המכוערות שמתפשטות במדינה היא ניצול ושוד של בני הדור השלישי, שלא יודעים להתגונן. חלקם עוברים מסכת השפלות ואלימות, אחרים פשוט פותחים את דלת ביתם ונופלים למשחקים על הרגש, ויש כאלה שגם מתפתחים לחתום עסקאות מפוקפקות טלפונית על ידי אנשים שמודעים לכך שהם לא יבינו את כל הנאמר.

ראש המועצה יואל גמליאל: " כחברה וכקהילה, קיימת עלינו חובה מוסרית להיות עירניים כלפי האוכלוסיה הבוגרת ולשמור עליהם מפני מקרים שעלולים לנצל אותם ואת טוב ליבם. ראוי וחשוב שכל אחד ידע על הסכנות העלולות לעמוד בפניו, על הדרכים למניעתן ולמי ניתן לפנות" ועוד הוסיף "תודה רבה לכל השותפים שהתאמצו לקיים את הכנס החשוב הזה - משטרת ישראל ומפקד ושוטרי תחנת יבנה, נקודת גדרה, עובדי מרכז אופק והמועצה ובמיוחד ליסמין קירשן, מנהלת תחום גיל הזהב".