אזרחים בוגרים?

08/05/2023
אזרחים בוגרים?

כל מה שצריך לדעת על השירותים עבורכם כאן במושבה

המועצה המקומית גדרה ומרכז אופק שמים דגש על העשרת חייהם של האזרחים הבוגרים במושבה במגוון שירותים. השירותים הניתנים כוללים אירועים, פעילויות תרבות, ספורט ופנאי לצד שירותי ביטחון ותמיכה.

לאורך כל השנה, מתקיימות פעילויות שוטפות בתחומים שונים הנותנים מעטפת כוללת ואפשרות בחירה. בתוך כך, מתקיימות הרצאות במסגרת "שלישי אקדמי", בכל יום שלישי העוסקות בתחומי דעת שונים וכן, "מועדון התנ"ך" שבמסגרתו ניתנות הרצאות בנושאי דת ומדינה. לצד ההרצאות, מתקיימות סדנאות המעשירות את הידע בנושאים כמו טכנולוגיה ושיפור זיכרון וקורסים במחשבים, שפות ועוד. תחום הספורט והכושר מהווה חלק נכבד מהפעילויות המוצעות והוא כולל מועדון פטאנק, חוגי התעמלות, יוגה ועוד. כמו כן, מתקיימות פעילויות חברתיות רבות כמו ריקודי עם, מועדון ברידג', הופעות, טיולים וארועים בחגים ומועדים.

פרוייקט משמעותי נוסף שקיים הוא פרוייקט "באים לטוב" בשיתוף המחלקה לשירותים חברתיים. בפרוייקט זה פעילים ופעילות כ- 100 מתנדבות ומתנדבים שעוסקים בתחומים שונים של מעורבות בקהילה  - תמיכה במעונות יום, צהרוני סבאסבתא, קבוצת סריגה קהילתית, מעגלי הקשבה, זה"ב בגן, קריאה בהנאה בבתי ספר יסודיים, תמיכה טלפונית לקשישים להפגת הבדידות, הפעלת ספריה שכונתית לילדים, הדרכות ותומכי למידה ביסודי ובתיכון.

כמו כן, המועצה המקומית גדרה פועלת בשיתוף משרד העלייה והקליטה להטמעת תכניות חברתיות וביניהן תכניות תרבות, פנאי והעשרה הכוללים טיולים, הרצאות, חוגים ומזיקליים ועוד.

זאת ועוד, המחלקה לשירותים חברתיים בגדרה מעניקה שירותים ופעילויות עבור אזרחים ותיקים במגוון אפיקים וביניהם מועדון מופת במרכז אופק המעניק חוויית בוקר פעילה ומעשירה כאשר ישנה אפשרות לנשים בלבד ולקבוצות מעורבות. במועדוני המופ"ת בגדרה האזרחים הותיקים יוכלו לקבל מגוון רחב של שירותים ופעילויות: הסעות, ארוחת בוקר וצהריים, חוגים והעשרה, התעמלות, יוגה ועוד. בנוסף, המחלקה מקיימת מבצעי חלוקה שונים בצירוף מתנדבים ותורמים מהקהילה לרווחת האזרחים הוותיקים כמו חלוקת טאבלטים לאזרחים מוכרים במחלקה, ועוד.

בכדי לתת מענה משלים לאורך כל שעות היממה. במחלקה לשירותים חברתיים קיים  מיזם "קהילה תומכת",  קהילה תומכת היא תכנית המספקת תמיכה ומענה לצורכי אזרחים ותיקים, המעדיפים להמשיך ולהתגורר בביתם ובסביבתם המוכרת. חברי 'קהילה תומכת'  נהנים ממכלול שירותים היוצרים יחד תחושת ביטחון אישי ומאפשרים נוחות ואיכות חיים גבוהה הנותנת מענה באמצעות חברת תיגבור לכלל האזרחים הבוגרים בישוב הכולל הזמנת אמבולנס לבית האזרח הבוגר, ביקור רופא ופעילות חברתית וכן, לחצן מצוקה בעלות סמלית ולאזרחים ותיקים המקבלים חוק סיעוד באמצעות הסל.

להצטרפות לפרוייקט "באים לטוב"
יש לפנות לרכזת מתנדבים דורית ברעם: 054-4252421

לפרטים ולמידע: