מועדון הליכת הבוקר

23/03/2023
מועדון הליכת הבוקר

מועדון הליכת הבוקר בגדרה יוצא לדרך

כחלק ממהלך נרחב לקידום אורח חיים פעיל ובריא נפתח השבוע בגדרה מועדון הליכת הבוקר – קבוצות הליכת בוקר מודרכות

כחלק ממהלך נרחב בתחום הבריאות בהובלת אשכול שורק דרומי לקידום אורח חיים פעיל ובריא, נפתח מועדון הליכת הבוקר – תנועה של קבוצות הליכה שיחלו לפעול בכל רשויות האשכול כבר במהלך השבועיים הקרובים. המיזם פועל בהובלת מרכז אופק, מחלקות הספורט, העוסקים בהזדקנות מיטבית ובבריאות ברשויות האשכול ובשיתוף עם כל קופות החולים – כללית, מכבי, לאומית ומאוחדת, המכללה האקדמית גבעת וושינגטון בי"ס אדמה לרפואה משלימה ותרפיות, מרכז הכוונה אפ 60+, מיזם MUN100 ואשכול שורק דרומי.

אשכול שורק דרומי הוא אשכול הכולל 10 רשויות  - מ.מ גדרה, מ.א נחל שורק, מ.א ברנר, מ.מ בני עייש, מ.מ קרית עקרון, מ.א חבל יבנה, מ.א יואב, עיריית קרית מלאכי, מ.א. באר טוביה ומ.מ מזכרת בתיה. יו"ר האשכול הוא ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל. האשכול הוקם במטרה ליצור שיתוף פעולה אזורי אשר יאפשר להביא לידי ביטוי יתרונות כמו ביצוע מכרזים משותפים, הוספה והרחבה של שירותים לתושב, הובלת מנועי צמיחה אזוריים, תכנון ושיתוף פעולה אסטרטגי בנושאים רוחביים כמו תחבורה, תיירות, עסקים, חברה וקהילה. כחלק מכך, אחד הנושאים הצומחים, כאמור, הוא מהלך קידום תחום הבריאות.

תכנית הפעילות "מועדון הליכת בוקר" כוללת קבוצות הליכת בוקר מודרכות אשר מטרתן לסייע לבני הגיל השלישי לשפר את היכולות הפיזיות והקוגנטיביות, להכיר את העקרונות לתזונה נבונה ולתת כלים לאופן בו ניתן לחיות באופן בריא ופעיל בצורה חברתית, קלילה ומהנה. את התכנית מנחות מדריכות מנוסות ומקצועיות והפעילות מתקיימת בפריסה אזורית ברשויות אשכול שורק דרומי וביניהן, גדרה כך שכל אחד יוכל להצטרף לקבוצה ביישובו.

יו"ר אשכול רשויות שורק דרומי: "אני מברך על היוזמה הנהדרת שנעשית במסגרת הרחבה יותר לקידום תחום הבריאות באשכול. תודה למנכ"לית האשכול, לצוות האשכול, מרכז אופק והמועצה, לקופות החולים ולכל העוסקים במלאכה חשובה זו."