רפואה, מחול, חינוך גופני, בריאות ותקשורת

03/06/2020
רפואה, מחול, חינוך גופני, בריאות ותקשורת

השבוע התקיים מפגש פתוח עם הורים ותלמידים לקראת שנת הלימודים הראשונה בתיכון החדש

השבוע התקיים מפגש פתוח להורים לקראת פתיחתו של התיכון החדש למדעי הביו רפואה, חינוך גופני ותקשורת בהשתתפות ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל וגופים מומחים

ראש המועצה יואל גמליאל: "אמשיך לקדם ולהוביל את החינוך בגדרה בכל התחומים ולייצר מגוון אפשרויות לילדינו לקבלת כלים משמעותיים להמשך דרכם"

במפגש פתוח לתושבים שקיים ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל לקראת שנת הלימודים הראשונה בתיכון החדש למדעי ביו רפואה, חינוך גופני ותקשורת בהובלת מנהלת אגף החינוך, ענת קוך ובהשתתפות דליה ישעיה, מפקחת כוללת של בתי הספר התיכוניים מטעם משרד החינוך, שלומי אירים, מפקח על החינוך הגופני במשרד החינוך, פרופסור אמיר הרמן סגן מנהל המחלקה האורטופדית באסותא אשדוד ומנהל בית הספר הנבחר, יהושפט הלוי, הוצגו בפני הורים ותלמידים פרטים ומידע אודות בית הספר ומגמות הלימוד שיפעלו בו. בתוך כך, בבית הספר עתידים להתמקד בתחום הרפואה, החינוך הגופני, המחול, הבריאות, התקשורת והמדיה. המטרה היא כי התלמידים ייחשפו לתחומי החינוך הגופני והרפואה כבר בתחילת הלימודים בחטיבה בשילוב שיעורים נוספים בתחומים הללו ובהמשך, בכיתה י' ישתלבו במגמות.

ראש המועצה יואל גמליאל אמר להורים ולתלמידים שנכחו במפגש: "לתיכון החדש גויסו גופים מומחים שילוו ויצמיחו אותו ביחד איתנו. בתחום הרפואה, בית החולים 'אסותא' באשדוד ובתחום הספורט מכללת גבעת וושינגטון. תודה להורים ולילדים שהגיעו ותודה לשותפים לדרך – דליה ישעיה, מפקחת כוללת של בתי הספר התיכוניים מטעם משרד החינוך, שלומי אירים, מפקח על החינוך הגופני במשרד החינוך ופרופסור אמיר הרמן, סגן מנהל המחלקה האורטופדית ב'אסותא' אשדוד. תודה מיוחדת למנהלת אגף החינוך במועצה ענת קוך שמובילה את פתיחת התיכון ובהצלחה למנהל התיכון החדש, יהושפט הלוי. תודה לכל השותפים שסייעו להפקת הכנס. אמשיך לקדם ולהוביל את החינוך בגדרה בכל התחומים ולייצר מגוון אפשרויות לילדינו לקבלת כלים משמעותיים להמשך דרכם".

מנהלת אגף החינוך במועצה, ענת קוך, והמנהל הנכנס, יהושפט הלוי, הציגו את הדברים המרכזיים שיילמדו בכל אחת ממגמות התיכון החדש ועל האפשרויות ללימודים אקדמיים שיפתחו בפני התלמידים. כך למשל, הלימודי במגמת הביו-רפואה יכללו הרצאות מרופאים ומומחים מעולם הרפואה, המדעים והמחקר, סיורים בבתי חולים, מכוני מחקר ובתעשיות הרפואה, התנסות קלינית, התנדבות במסגרות בריאות בקהילה וקבלת הסמכה למגישי עזרה ראשונה. הלימודים במגמת החינוך הגופני יקנו 5 יחידות לימוד, לימודים על תולדות החינוך הגופני, פסיכולוגיה של הספורט, כושר גופני, פיזיולוגיה של המאמץ והיבטים רפואיים. תכנית הלימודים במגמת התקשורת מציעה התבוננות מקורית, חווייתית וביקורתית על המידע המתפרסם באמצעי התקשורת וברשתות החברתיות. במגמה ילמדו התמחויות שונות בתקשורת אלקטרונית, עיתונאות, ניו-מדיה , פרסום ויחסי ציבור ורדיו.

מנהלת אגף החינוך במועצה, ענת קוך: "בכל שנותיי, והן רבות כאשת חינוך, האמנתי שתמיד חשוב לחלום, צריך לחלום וכמובן גם לשאוף להשיג את החלומות. לעיתים צריך אדם אחד, משמעותי עם חלום גדול שחולם ומתעקש לממש אותו ויודע לסחוף אחריו אחרים, יודע להלהיב ולרתום אחרים. זכיתי לעבוד עם אדם כזה, שיודע לחלום בגדול ולהגשים את חלומותיו וגם חלומותינו. יואל גמליאל, ראש המועצה שלנו, ידע בוודאות שהתיכון הבא שיקום בגדרה יהיה תיכון למגמות ביו- רפואה וחינוך גופני. תודה על הדרישה ובעיקר על האמון ומתן הבטחון בכל העשייה, ייחודיות התיכון החדש תהיה ברוח תפיסה חדשנית לפיתוח כישורי למידה המתמקדת ביצירתיות, הסתגלות לסביבות משתנות, פיתוח מיומנויות מקצועיות ואוריינות, פיתוח מיומנויות רגשיות וחברתיות ועוד" עוד הוסיפה מנהלת אגף החינוך: "תודה למפקחי משרד החינוך שהגיעו לערב זה, דליה ישעיה ושלומי אירים, לנציגים מבית חולים "אסותא" אשדוד, למנהל בית הספר, לאורי אסייג, לצוות לשכת ראש המועצה ובמיוחד לאירן שרעבי ולמאיה גנון, לעובדי המועצה על העזרה ולנועה גולדפינגר שרמן מנהלת המוזיאון ואחרונות חביבות צוות אגף החינוך איילה, גלית ועליזה. תודה מיוחדת למלי מורי על ארגון הערב"

ניתן להירשם לבית הספר החדש לשנת הלימודים תשפ"א דרך מזכירות אגף החינוך: ayala.ashtar@gedera.muni.il