גדרה צועדת לתיקון עולם

04/06/2018
גדרה צועדת לתיקון עולם

צעדת ערן נערכת זו השנה השמינית בגדרה

'צעדת ערן' ,על שם ערן אלמוג, אשר נערכת זו השנה ה- 8, הוקדשה השנה לסיכום שנת לימודים במסגרת מיזם 'תיקון עולם' בהובלת עמותת עלה בשיתוף משרד החינוך. יוזם ומוביל צעדת ערן ומיזם תיקון עולם האלוף במיל' דורון אלמוג: " התלמידים מובילים שינוי שיח ויחס בני נוער לאנשים עם מוגבלות ושילובם בחברה הם הוכחה לאפשרות להוביל מהפיכה בתחום הערכי"

בצעדה שהתקיימה בשבוע הקודם, השתתפו כ 1,000 תלמידי שכבה ט' מ- 18 תיכונים וחטיבות ביניים השותפים למיזם החינוכי. בכך, חגגו סיום שנת לימודים במסגרת המיזם שנועד לחולל שינוי ביחס בני נוער כלפי אנשים עם צרכים מיוחדים'. תחת המסר "ביחד זה אחד" סיכמו פעילות ענפה לשילוב והכרת אנשים עם מוגבלות.

לפני הצעדה שארכה כ- 2 קילומטר, התלמידים התכנסו ברחבת המועצה המקומית גדרה, יחד עם חניכי ודיירי מרכז 'עלה מוריה- גדרה" וקיימו פעילויות חווייתית, הפעלות דוכנים, עמדת צילום וקיר קשירת חוטים, על בסיס מסר המיזם: שילוב, הכלה והכרת האחר.
בשלב השני, התלמידים קיבלו בלוני משאלות ולאחר מכן יצאו לצעדת רחוב ולביקור במעון מוריה- עלה גדרה, שם השתעשעו יחד בבועות סבון ובמעגל ריקודים. 17 נגנים מתזמורת משטרת ישראל ורכבי d.j   ליוו את הצועדים. חלק מהתלמידים לקחו חלק בהפקת הצעדה, הפעלת דוכן ציור פנים, איפור, ושזירת שיער. בנות שירות מרכז עלה הפעילו קיר קשירת חוטים, עמדת צילום ממותגת ועמדת בועות סבון. כששבו לרחבת המועצה הפריחו את בלוני המשאלות.

מאוחר יותר, התקיימה הופעה מוזיקלית ברחבת המועצה המקומית גדרה, בהובלת יוצאי תכנית 'דה וויס- גיא ויהל'. לקראת סיום המופע הוזמנה לבמה חניכת ביה"ס שבמרכז עלה- ענבל, יחד עם מאות תלמידים וצמד האמנים הלהיבה את התלמידים בשירה משותפת, ענבל שמחה והתרגשה מהמחווה המיוחדת ומההזדמנות להופיע על הבמה לקול מחיאות כפיים ושירת מאות תלמידים

את הצעדה הובילו מנכ"ל 'עלה נגב נחלת ערן' סגן שר החינוך לשעבר אבי וורצמן , מנכ"לית 'עלה מוריה' נעמה סודקביץ, מייסד ומנכ"ל עלה הרב יהודה מרמורשטיין.

מנהלת מיזם 'תיקון עולם', בת גלים שער, ביקשה מהתלמידים לנצל את חופשת הקיץ להטמעת מסר המיזם וליישום בחיי היום יום:  "עוד מעט החופש הגדול, יהיה לכם הרבה זמן לעשות דברים רבים. השאלה היא אלו דברים טובים נבחר לעשות בזמן הזה. בואו נשתדל כל שבוע לעשות פעם אחת משהו טוב למישהו אחר" .
האלוף במיל' דורון אלמוג , יוזם צעדות ערן על שם בנו ערן אלמוג ז"ל ומוביל מיזם תיקון עולם: "אלפי תלמידי תיכון וחטיבות ביניים שצעדו הבוקר ב"צעדת ערן" בגדרה מובילים שינוי שיח ויחס בני נוער לאנשים עם מוגבלות ושילובם בחברה של כל "הערנים", הם הוכחה לאפשרות להוביל מהפיכה בתחום הערכי.  זו ההזדמנות לברך את מנהלת המיזם בת גלים שער לרגל כניסתה לתפקיד והובלתה את המיזם הנפלא. יחד נמשיך להוביל שינוי חברתי בחברה בישראל וכמובן את משרד החינוך אשר שותף מלא למיזם"