השרות הווטרינרי העירוני עורך ביקורות בעסקים שמייצרים , מחזיקים ומוכרים מוצרי מזון מן החי (בשר, עופות ודגים) באטליזים , מפעלים , מינימרקטים, מכולות ומעדניות.
בביקורות יושם דגש על:
על שמירת כללי תברואה נאותים לאחסנת מוצרי בשר לסוגיו השונים. בדיקת אמצעי קירור בהתאם לסוג המוצר (מצונן/קפוא) סימון המוצר, תאריך תפוגת המוצר והאם המוצר ראוי למאכל.
יעוץ הסברה והדרכה תוך שאיפה מתמדת לשיפור המצב בעסק. כולל פעולות הסברה בקרב תושבי העיר כדי לעודדם ולהפכם לשותפים פעילים בנושא איכות הבשר ומוצריו ומאידך אכיפת החוק למניעת נזקים הנגרמים מצריכת מזון מקולקל.
טיפול מיידי בתלונות הציבור על מוצרי מזון מן החי החשודים כמקולקלים (בשר קפוא-מופשר פג תוקף, לא מסומן וכדומה).
באם מתגלים מוצרי מזון מן החי שאינם ראויים למאכל אדם הם מושמדים במקום ע"י הרופא הווטרינרי העירוני.