יום המאה בבתי הספר

יום המאה בבתי הספר

חגיגות יום המאה בבתי הספר גוונים ורעות

חגיגה שמסמלת 100 ימי לימוד

בביה"ס "גוונים"  יום המאה מהווה יום שיא שנחוג בחגיגה מתמטית גדולה.

ספירת ימי הלימוד בכיתות ב'  נעשית בדרכים שונות ומגוונות ומטרתה לפתח, לבסס ולתרגל תובנה מספרית ומיומנויות בסיסיות כגון: הכרת המבנה העשרוני, הבנת המושגים הקשורים לתכונות המספרים, סימני הפעולה ועוד.
במהלך השבוע, תלמידי כיתות ב' בביה"ס "גוונים" חגגו את יום המאה בפעילות לימודית יצירתית וחוויתית בהובלת רכזת המתמטיקה רינת מדר ומחנכות הכיתות גלית ברדה, חנה מלכה, לאה אלפסי ומור נוה יסעור.
במהלך היום התלמידים פעלו בתחנות שונות המשלבות חשיבה, יצירתיות ותנועה, בזיקה  למספר 100, כדוגמת: יצירת שרשרת מ-100 חלקים, קליעה למטרה, באולינג ה- 100, השלמת לוח המאה, בניית מגדל ה-100, חידות מתמטיות ופעילויות לימודיות חווייתיות נוספות.
היה זה מראה מלבב לראות את נציגי תלמידי שכבת ו' המשמשים כחונכים, מנהלים את התחנות, מסבירים מדגימים ומפעילים את הילדים הצעירים בחן ובתבונה.
בסיום הפעילות,  התכבדו התלמידים בעוגות המעוצבות כבידי אומן ברוח  המאה, מעשי ידיהם להתפאר של הורי התלמידים בביה"ס "גוונים" כנאמר בדברי השיר: "אין חגיגה ללא עוגה".
מנהלת ביה"ס יעל קסלסי ברכה על המיזם המהווה ציר למידה משמעותי ברוח הייחודיות הבית ספרית.

גם בבית ספר רעות חגגו את יום המאה בשישי האחרון בשכבות א-ב בפעילויות שונות ומגוונות.

התלמידים ספרו מידי בוקר את מאה ימי הלימוד באמצעות טבלת מדבקות כיתתית.
ביום זה,  הפעילויות נערכו בשתים עשרה תחנות שונות בכיתות ובמרחבי הלמידה.
תלמידי כיתות ד-ה, שהם החונכים של תלמידי כיתות א-ב הפעילו את התחנות בשיתוף המחנכות.
התלמידים עברו בין התחנות לפי בחירתם בהנאה רבה יצרו, חקרו, שיחקו, מדדו, בנו וצבעו ובנוסף יצאו עם שלל תוצרים מרהיבים שהכינו בעצמם.
התחנות כללו; הכנת כתרים, השחלות, קליעה למטרה, הכנת משקפיים, בניית מגדל כוסות, שעשועונים, יצירות, מדידות אורך ועוד...
להלן חלק מתגובות התלמידים;
אורי משתפת, שהיה לה כיף ליצור שרשרת ממאה חרוזים.
גאיה מספרת, שהכי נהנתה להכין את משקפי המאה.
סער מוסיף, שהוא נהנה לצבוע את  המספר מאה בצבעים שהוא אוהב במיוחד.
ורום מסכם ואומר שהוא נהנה במיוחד מבניית מגדל ממאה כוסו ת ומקליעה למטרה.
לסיכום, אין ספק, שזו היתה חגיגה לכל השותפים- תלמידי כיתות א-ב, חונכים ומחנכות.

יום המאה בבית ספר גוונים