27/10/2017

תושבי גדרה תתחדשו!

פיתוח אפליקציות, פיתוח משחקים, עיצוב גרפי, ווב דיזיין, שפות סי, ג'אווה ועוד

בחודשים האחרונים נפתחה במרכז אופק יחידה טכנולוגית אשר תיתן מענה לילדים, נוער, צעירים ומבוגרים בתחומי טכנולוגיה מתקדמים.
היחידה הוקמה בסיוע חברת קומו (קונדואיט לשעבר) שתרמו את המחשבים. ראש המועצה יואל גמליאל ומנהלת מרכז אופק, ליאת והב בן-גל נתנו אור ירוק והקציבו עשרות אלפי שקלים לטובת תשתיות, ציוד והסבת חדר בתוך מרכז אופק לחדר מחשבים.

את היחידה יזמה ומובילה יסמין קירשן מנהלת תחום ההשכלה וגיל הזהב במטרה להקים מרכז טכנולוגי המספק קורסים מקצועיים לקהל הרחב, צעירים ומבוגרים בנושאים טכנולוגיים.

כצעד ראשון, ניתן מענה לקהילת ילדים צעירים בכתות ו'-ט' בתחום הסייבר. נפתח מסלול תלת שנתי של חברת סייברנט שכולל קורס טכנאים, רשתות וסייבר שמטרתו לתת בסיס איכותי ויציב למען המשך הדרך. הילדים ברובם הגיעו עם ידע עצום בתחום המחשבים: חלקם יוטיוברים, גיימרים, עם ידע בעריכת וידאו, עיצוב בפוטושופ ועוד. בעקבות ההצלחה של מסלול הסייבר ופניות רבות נפתח מחזור נוסף לרישום. בקרוב יפתחו קורסים נוספים בשפות סי, ג'אווה, פיתוח משחקים, פיתוח אפליקציה ווב דיזיין ועוד

בנוסף ילדים רבים נהנו ממחנה פסח ומחנה קיץ בתחום המחשבים בו למדו הילדים עריכת וידאו, אנימציה ופתוח אפליקציות בתוכנות סקאצ'אפ, מובימייקר ועוד.

החל משבוע הקרוב יחלו קורסים לגיל הזהב בתחום הכרת המחשב, אינטרנט, מיילים, פייסבוק וכן לילדים ולבני נוער בתחום פיתוח משחקי מחשב ועוד.