אין כמו נוער גדרה

30/05/2023
אין כמו נוער גדרה

מועצת הנוער היישובית ממשיכה ביוזמות ובפעילויות גם לקראת הקיץ

בימים אלו עמלים חברי מועצת הנוער גדרה בהכנת תכניות הקיץ לנוער ביישוב ואם להסתמך על השנים שעברו, צפוי לנו קיץ חם ועמוס בפעילות.

אבל לא רק בקיץ, אלא בכל השנה עסוקים חברי מועצת הנוער בשלל פעילויות לרווחת התושבים בכלל ובני הנוער בפרט ולראייה, שלל הפעילויות מהשנה האחרונה: תהלוכת תנועות הנוער, יום ורוד, פרויקט אימוץ המועדוניות, מעגלי הידברות לזכרו ומורשתו של יצחק רבין, חלוקת סופגניות בבתי האבות בגדרה, תהלוכת לפידים יישובית, יום ניקיון יישובי, טיול מנהיגות, אירוע הכוכב הבא של גדרה, יום המעשים הטובים ועוד...

מועצת הנוער היישובית, הפועלת במסגרת מחלקת הנוער, היא הגוף הנבחר המייצג את בני הנוער ביישוב. במועצה חברים 42 נציגים ונציגות מבתי ספר ותנועות הנוער בגדרה, הפועלים יחדיו במטרה לתת ביטוי לבני הנוער ולקדם את האינטרסים שלהם בפני מקבלי ההחלטות ביישוב. חברי המועצה דוגלים בלקיחת אחריות והתנדבות, ומפעילים פרויקטים למען הנוער במגוון תחומים, ביניהם: מניעת התנהגות סיכונית, זכויות תלמידים ונוער, תרבות הפנאי של הנוער ועידוד אזרחות פעילה.

המועצה יוזמת ושותפה להפקת אירועי תרבות ערכיים למען בני הנוער, במטרה לעודד צריכת תרבות ע"י בני הנוער מגדרה, לטפח כישרונות צעירים ולסייע בשילובם בחיי התרבות ביישוב. בין האירועים אותם מקיימת מועצת הנוער: תכנית פעילויות אטרקטיבית לנוער בקיץ, "הכוכב הבא של גדרה" - ערב כישרונות צעירים, כנס מנהיגות, יום המעשים הטובים, יום מועצות, כנס מתגייסים ועוד.

מועצת הנוער פועלת בהנחיית רכזת המנהיגות היישובית, מיטל עקיבא, ומתכנסת לישיבה בכל יום שני בשבוע. בראש מועצת הנוער עומדת הודיה היבה, תלמידת כיתה י' מתיכון דרכא בגין.

רבים מחברי המועצה מבטאים רצון להשמיע את קולם, לקבל במה והזדמנות להשפיע על הנעשה ביישוב. מועצת הנוער והעומדים בראשה יחד עם חגית אמסלם, מנהלת מחלקת הנוער, מעודדת כל אחת ואחד לקחת חלק פעיל בחיים הקהילתיים, ליזום, ליצור ולהיות מעורבים יותר במתרחש בגדרה ופועלת לחיזוק הקשר הישיר בין המועצה המקומית לנוער גדרה.

ניתן להתעדכן ולראות את פעילותה של מועצת הנוער בפלטפורמות החברתיות השונות:

TikTok : Noar__gedera

Instagram:Noar__gedera