לזכרו של אבנר מימון ז"ל

01/03/2022
לזכרו של אבנר מימון ז"ל

חנוכת אתר הנצחה לזכר אבנר מימון ז״ל

השבוע נחנך אתר הנצחה לזכרו של אבנר מימון ז"ל. אתר ההנצחה נחנך במעמד ראש המועצה יואל גמליאל, בני ובנות משפחתו, חבריו ומכריו. האתר ממוקם בפינת רחוב ראובן-לילינבלום.
כבר בגיל צעיר נמשך אבנר מימון אחר רעיון הגאולה והשיבה לארץ ישראל. בשנת 1951 עלה בגפו, במסגרת עליית הנוער, כשהוא בן 18 בלבד כאשר בני משפחתו נשארו בתוניס. לאחר שהתגורר בערים שונות, קבע את יתדותיו במושבה גדרה. אבנר היה איש של חסד שידו היתה רחבה ולבו פתוח לסייע ולעזור. את הנתינה עשה בשקט ובצנעה אך חסדיו זכורים לוותיקי המושבה כאשר ביניהם דאג למעוטי יכולת וטיפח את בית הכנסת "סלאת זארה". אבנר היה איש משפחה למופת שהנחיל ערכים ומידות טובות לילדיו והותיר אחריו משפחה ענפה ומאוחדת.

יואל גמליאל ראש המועצה: "במעמד מרגש, חנכנו את אתר ההנצחה לזכרו של אבנר מימון ז"ל עם בני ובנות משפחתו היקרה. אני מודה לאגף שפ"ע ולכל העוסקים במלאכה."