עמדות לטעינת רכבים

27/05/2021
עמדות לטעינת רכבים

שמונה עמדות לטעינת רכבים חשמליים החלו לפעול ברחבי גדרה

בימים אלו, מותקנות בעיר שתי עמדות הטענה נוספות שבכל אחת מהן יכולים להיטען שני רכבים במקביל.  ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל: "אני גאה להיות ממובילי המעבר לתחבורה חשמלית וחסכונית"

גדרה מתקדמת לעתיד תחבורתי ירוק יותר: בהובלת ראש המועצה יואל גמליאל, בהמשך לשש העמדות הקיימות, בימים אלה מותקנות שתי עמדות טעינה כפולות נוספות המיועדות להטענת רכבים חשמליים בתמיכת משרד האנרגיה. עמדות הטעינה החדשות, שיתחילו להיכנס לשימוש בקרוב, הוקמו בסמוך למרכז 'אופק' בעמק הנשר וברחוב הבילויים 19.

פרוייקט זה הינו בהמשך למגוון פרוייקטים המתקיימים במועצה המקומית גדרה לאורך השנים האחרונות באמצעות תכנית מסודרת בתחום סביבה ירוקה ומקיימת וביניהם, בין היתר, מעבר לתאורת לד חסכונית, הצבת פחים כתומים וביצוע הסברה מקיפה החל מהגיל הרך

התשלום עבור שרות הטעינה הוא לפי כמות האנרגיה שטען בעל הרכב (kWh). הרישום והתשלום ניתן באמצעות אפליקציה בטלפון הנייד. במקרה הצורך ניתן לשלם טלפונית בכרטיס אשראי. הזכיינית להקמת העמדות ותפעולן הינה חברת אפקון תחבורה חשמלית. עמדות הטעינה נמצאות בנקודות הבאות:

שדרות מנחם בגין – בחנייה סמוך לבית ספר "קשת"
שדרות מנחם בגין – בחניית קניון המושבה
שדרות מנחם בגין – בחנייה סמוך לתיכון דרכא "רמון"
רחוב שכביץ פינת הבילויים - סמוך למוזיאון גדרה
רחוב ארז - מול בית ספר "גוונים"
רחוב פינס – שתי עמדות בחניון סמוך למבנה המועצה המקומית – עמדה אחת טעינה מהירה
רחוב הביל"ויים - בשלבי סיום חיבור
עמק הנשר – בחניון מרכז "אופק" - בשלבי סיום חיבור

יואל גמליאל, ראש המועצה המקומית גדרה: " אני גאה להיות ממובילי המעבר לתחבורה חשמלית וחסכונית. הטמעת עמדות טעינה לרכבים חשמליים היא בהמשך לתכנית ולעשייה בתחום סביבה ירוקה ומקיימת בגדרה לשיפור איכות החיים ולשמירה על הסביבה למען הדורות הבאים. תודה למשרד האנרגיה, למנהל אגף תפעול, יהודה שמג'ה ולכל העוסקים במלאכה".