נוער מוביל בגדרה

17/02/2021
נוער מוביל בגדרה

נוער מוביל בגדרה - תנועות הנוער נרתמו לסייע בשורת פעילויות בגדרה בשנה האחרונה

כלל תנועות הנוער הפעילות במושבה: עזרא, הצופים, בני עקיבא, מכבי צעיר, אחריי, אינטראקט והנוער העובד קיימו שורה ארוכה של יוזמות והתנדבויות שונות לאורך השנה ובהן סייעו לקהילה במהלך משבר הקורונה

יואל גמליאל, ראש המועצה המקומית גדרה: "גאווה גדולה שאלו בני הנוער ביישוב, ושזהו דור העתיד של המושבה שלנו"

גדרה מסכמת שנת פעילות ענפה בה תנועות הנוער במושבה נרתמו לסייע לארוך תקופת הקורונה. כלל תנועות הנוער הפעילות במושבה: עזרא, הצופים, בני עקיבא, מכבי צעיר, אחריי ואינטראקט קיימו שורה ארוכה של יוזמות והתנדבויות שונות לאורך השנה.

בתנועת עזרא חילקו החניכים ערכות בידוד למשפחות שכללו ממתקים ומשחקים, הכינו שלטים לאנשי הצוות הרפואי ב"הרצפלד", כתבו להם מכתבי תודה ושלחו להם עוגיות שהכינו עבורם והשבוע הם יוצאים להתנדבות חקלאית במסגרתה יסייעו לחקלאים, שנתקעו ללא כח אדם מתאים, באיסוף תבואה.

בתנועת הצופים, השתתפו החניכים בשיתוף עם בני הנוער מאינטראקט הבילויים בניקוי חופי אשדוד, יצאו להתנדבות חקלאית באזור הדרום, סייעו למועצה המקומית ולמרכז אופק בהעברת חבילות סיוע למשפחות, אספו תרומות מזון יבש עבור חבילות סיוע, נטעו עצים בט"ו בשבט וסייעו בניקוי ועיצוב המרחב הציבורי בשכונת שפירא, קיימו פעילויות בזום עבור החניכים כולל טקסים וסייעו למועצה בתפעול מתחמי החיסונים.

בתנועת מכבי צעיר ביצועי חלוקת סופגניות לתושבים בחנוכה, מכרו נרות לחג ואת הכסף תרמו לעמותת "גדולים מהחיים", ציינו את היום הבינ"ל לאנשים עם מוגבלויות באמצעות שורת פעילויות בזום, הכינו שלטי ברכה לרגל חג הסיגד עבור בני הקהילה האתיופית, יזמו פרויקט לקירוב בין הסבים והסבתות של החניכים תחת הכותרת "איחוד בבידוד", הקימו גינות תבלינים בבתי ספר ירוקים ובגנים ירוקים בגדרה ועוד.

בתנועת בני עקיבא יזם צוות "נחשון" בשיתוף עם מד"א התרמת דם, יזמו פעילות סיוע לקשישים לבנות סוכות בחגים – יוזמה מרגשת ומחממת את הלב, פעלו לחלוקת ערכות למבודדים וזאת, לצד שורת פעילויות נוספות בזום.

בתנועת הנוער העובד יזמו סיירות לילה בהן שוחחו עם בני הנוער, פעילויות בזום ושיעורי חברה לשכבה צעירה ובוגרת על נושאים אקטואליים ונגיעה בתכנים רבים ועוד.

בתנועת אינטראקט גדרה הבילויים חברי התנועה יצרו קשר עם קשישים לבדוק לשלומם, סייעו במפעל המוגן, התגייסו לנקיון חופים בים התיכון, סייעו בהסברה באמצעות חלוקת מסכות ופלייארים לעידוד מודעות לסכנת הקורונה, סייעו באריזת מארזים לחיילים ובאיסוף מזון לנזקקים ולחיילים בודדים, היו שותפים פגישות הכרות עם מדינות בעולם והעברת מסרים ועידוד למחלת הקורונה ועוד.

בתנועת אחריי, חברי התנועה יזמו הכנת עציצים לטו בשבט וחילקו לשורדי שואה בגדרה לרגל יום השואה הבין לאומי – מחווה מרגשת ומחממת את הלב עבור כולם, השתתפו במבצע התרמה עבור חיילים בודדים, נרתמו לשיפוץ בתי קשישים ועוד.

במהלך פורים, כלל תנועות הנוער יגיעו לנווה אורנים, "הרצפלד" ולמקבץ הדיור, יקשטו באווירת החג ויחלקו משלוחי מנות.

גילי אפטר אילון מחזיקת תיק נוער ותנועות הנוער ביישוב: "תנועות הנוער הוכיחו את חוזקם ויכולותיהם גם בתקופה זו. החשיבה מחוץ לקופסא, העברת פעילויות לחניכים וזום והתנדבויות לטובת הקהילה הוכיחו את חשיבותם. אני מודה לראש המועצה, מר יואל גמליאל, על התמיכה ולמנהלת אגף הנוער, חגית אמסלם, על המשך ההכלה וההנעה של תנועות הנוער לטובת היישוב."

ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל: "מעבר לסיוע החשוב שבוגרי וחניכי תנועות הנוער מעניקים לקהילה בימים כאלה, פעילות כלל התנועות בגדרה מעידה יותר מהכל על הערכים והעקרונות שעליהם היא מושתתת. גאווה גדולה שאלו בני הנוער ביישוב, ושזהו דור העתיד של המושבה שלנו. אני מודה לנוער שיוזם, נרתם ומסייע בכל עת, עשייתכם מחממת את הלב ומעוררת הערכה. יישר כח!".