דגימת פסולת לפחים הכתומים

11/01/2021
דגימת פסולת לפחים הכתומים
המועצה המקומית גדרה ערכה דגימת פסולת לפחים הכתומים

במסגרת הדגימה נמצא כי למרות אחוז הפרדת פסול גבוה, בחלק מהפחים הפרדת הפסולת טעונה שיפור

יואל גמליאל, ראש המועצה המקומית גדרה: "על מנת שגדרה תמשיך להוביל באיכות חיים גם שנים ודורות קדימה, ישנה חשיבות לכך שכל אחת ואחד מאיתנו יקפידו על מחזור נכון של הפסולת הביתית"

צוות איכות הסביבה במועצה המקומית גדרה ערך, בשיתוף תאגיד המיחזור "תמיר", דגימה של פחים כתומים ברחבי היישוב. הפחים הכתומים נועדו כדי למחזר אריזות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה. בגדרה אחוז ההפרדה יחסית גבוה אך יחד עם זאת, יש להקפיד על הפרדת פסולת נכונה. בהמשך לבדיקה, הושארה מודעה בסמוך לפחים שנבדקו, המסבירה לתושבים כיצד לבצע הפרדה נכונה של פסולת ולקידום מיחזור יעיל. בין השאר הוסבר אילו אריזות יש להשליך לפח הכתום וכן כי נייר יש להשליך לפח הכחול ופסולת ביתית יש להשליך לפח הירוק לאחר הפרדה של חומרים אורגניים ושאריות מזון.

יואל גמליאל, ראש המועצה המקומית גדרה: "על מנת שגדרה תמשיך להוביל באיכות חיים גם שנים ודורות קדימה, ישנה חשיבות לכך שכל אחת ואחד מאיתנו יקפידו על מיחזור נכון של הפסולת הביתית. מדובר במאמץ קטן שמייצר לילדינו ולנו עולם טוב יותר, נקי יותר ואיכותי יותר".