יום המאבק באלימות

יום המאבק באלימות

גדרה מציינת את יום המאבק באלימות נגד נשים

ב-24.11, ערב יום המאבק, יואר מבנה הספרייה בגדרה באדום כאות להזדהות ותמיכה

יואל גמליאל, ראש המועצה המקומית גדרה: "העלאת המודעות לתופעה היא חשובה מאין כמוה כדי שנוכל לזהות אותה ולהיאבק בה"

המועצה המקומית גדרה מציינת את יום המאבק הבינלאומי באלימות כלפי נשים המתקיים בתאריך 25.11. ערב יום המאבק, 24.11, מבנה הספרייה  בגדרה יואר באור אדום כאות תמיכה והזדהות עם המסר החברתי החשוב ולטובת יצירת מודעות ציבורית לתופעה הכאובה. בכך, תצטרף הספרייה בגדרה למבני ציבור בערים שונות ברחבי הארץ שיוארו גם הם באדום על מנת להביע תמיכה במאבק שהשנה מקבל חשיבות גדולה מאי פעם. עקב מגפת הקורונה, הריחוק החברתי והשלכותיו, חלה עלייה בהיקף מקרי האלימות. בכל מוקדי הסיוע חלה עלייה של מאות אחוזים בפניות של נשים וילדים לעזרה, ובמשטרה דווח על עלייה של 30% בפניות על מקרי אלימות בכל רחבי הארץ. בתקופה הזו נרצחו בישראל 17 נשים.

יואל גמליאל, ראש המועצה המקומית גדרה: "תופעת האלימות כלפי הנשים, ואלימות בכלל היא תופעה כאובה שעלינו להוקיע מהחברה בכל דרך אפשרית. העלאת המודעות לתופעה היא חשובה מאין כמוה כדי שנוכל לזהות אותה ולהיאבק בה. אני קורא לכל התושבים: היו קשובים לסביבתכם. פיתחו עיניים ואוזניים. דווחו לרשויות המוסמכות כאשר אתם נמצאים בספק לגבי מצב כזה בסביבתכם הקרובה. אתם עשויים להציל חיים".