12 מיליון ₪ נוספים אושרו להמשך בניית התיכון החדש

11/06/2020
12 מיליון ₪ נוספים אושרו להמשך בניית התיכון החדש

12 מיליון ₪ נוספים אושרו להמשך בניית התיכון למדעי ביו רפואה, חינוך גופני ותקשורת החדש שיפתח בגדרה בשנת הלימודים הקרובה, שנת תשפ"א

התקציב הנוסף אושר במהלך ישיבת המועצה האחרונה לטובת המשך פיתוח בית הספר התיכון הרביעי בגדרה

בישיבת המועצה האחרונה אושר תקציב המשך בנייתו של התיכון החדש העומד על כ-21 מיליון ₪ ב-12 מיליון ₪ נוספים, לטובת פיתוח שלבים ג' וד' של המבנה. סך התקציב עומד על כ- 33 מליון ₪. בתוך כך, שלבים א'+ב' הסתיימו ובמסגרתם נבנו 12 כיתות אם, 6 מעבדות ומבנה מנהלה כאשר בימים אלה מתבצע המשך פיתוח. בסיום שלבים ג'-ד' יתווספו 8 מעבדות כך שסך הכל מתוכננות בבית הספר עד לסיום שלב ד', 14 מעבדות יבשות ורטובות ו-36 כיתות אם.

התיכון החדש ייפתח בהמשך לתפיסה הרשותית בהובלת ראש המועצה יואל גמליאל, לפיתוח בתי ספר ייחודיים, הרואה חשיבות שכל ילד ימצא את המקום המתאים לו. לצד למידה לצמיחה, אורח חיים בריא ופיתוח תרבות הפנאי, ייחודיות התיכון החדש הנה בתחום לימודי ביו רפואה, חינוך גופני, מחול ותקשורת. התיכון החדש ינוהל ברוח תפיסה חדשנית לפיתוח כישורי לומד במאה ה-21 בדגש על פיתוח יצירתיות, הסתגלות לסביבות משתנות, עבודת צוות, שיתופי פעולה, פיתוח אוריינות תקשורתית ומיומנויות רגשיות וחברתיות להתמודדות מוצלחת עם אתגרי התקופה להשתלבות מוצלחת בחברה. את התיכון ינהל יהושפט הלוי אשר פועל במערכת החינוך היישובית שנים רבות. בתוך כך, בחמש השנים האחרונות ניהל את בית ספר ״קשת״, מרגע הקמתו ולפני כן כיהן כסגן מנהלת תיכון ״דרכא רמון״. לתיכון זה אף  גוייסו גופים מומחים שילוו ויצמיחו אותו - בתחום הרפואה, בית חולים אסותא אשדוד ובתחום הספורט, מכללת גבעת וושינגטון.

לאחרונה התקיים מפגש פתוח בהשתתפות ראש המועצה יואל גמליאל עם הורים ותלמידים לצורך היכרות והסברה לתיכון ייחודי זה. בערב זה הציגו את האפשרויות וההזדמנויות שקיימות בתיכון זה מנהלת אגף החינוך ענת קוך, מפקחת כוללת של בתי הספר התיכוניים מטעם משרד החינוך, דליה ישעיה, מפקח על החינוך הגופני במשרד החינוך, שלומי אירים, סגן מנהל המחלקה האורטופדית באסותא אשדוד, פרופסור אמיר הרמן ומנהל בית הספר, יהושפט הלויץ

בית הספר החדש יכלול בשלב הראשון שלוש שכבות גיל – כיתות ז', כיתות ח' וכיתות ט'. תלמידים העולים לכיתה ז' יוכלו להירשם על פי מודל הבחירה המבוקרת הקיימת בגדרה שמשמעותו בחירה של התיכון בו הם ירצו ללמוד בגדרה כאשר תהיה חלוקה של התלמידים בין ארבעת התיכונים בתשפ"א. שכבות ח' ו-ט' יפתחו בהנחה שיהיה מספיק רישום שיאפשר פתיחת כיתות בשכבות גיל אלה. כבר משכבת ז' יתקיימו בבית הספר הצומח שיעורים תוספתיים שקשורים לרפואה וחינוך גופני.

ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל: " מתחילת דרכי שמתי לי ליעד את המצויינות בחינוך תוך פתיחת אפשרויות מגוונות לילדינו לקראת חייהם הבוגרים. לכל תיכון בגדרה ייחודיות משלו ולכל ילד יש אפשרות לבחירה במסלול המתאים לו. התיכון החדש פותח אפשרויות חדשות לאלו הקיימות ומתמקד בהכשרה לתחום הרפואה, בפיתוח תחום הספורט והמחול ובהעמקת הידע בתחום התקשורת והמדיה. אני שמח על הזכות לאפשר לילדינו לסלול את עתידם כבר בגיל צעיר במגוון תחומים הקיימים במוסדות החינוך בגדרה. אמשיך לקדם ולהוביל את החינוך בגדרה בכל התחומים ולייצר מגוון אפשרויות לילדינו לקבלת כלים משמעותיים להמשך דרכם".