משרדי אשכול רשויות שורק דרומי נחנכו בגדרה

31/05/2020
משרדי אשכול רשויות שורק דרומי נחנכו בגדרה

בשבוע הקודם (ג') התקיים טקס חגיגי לחנוכת משרדי אשכול שורק דרומי ברחוב הבילויים בגדרה במעמד ראשי הרשויות החברות באשכול ומשרד הפנים. ראש מינהל פיתוח משרד הפנים: "אנו רואים בכם כאשכול הדגל ואחד הראשונים שקמו במרכז"

יו"ר האשכול, ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל: "אני מברך על חנוכת משרדי אשכול שורק דרומי. שיתוף פעולה אזורי יחד עם עמיתיי מהרשויות המקומיות יוביל את האשכול להצלחה ושגשוג"

אשכול שורק הדרומי שיצא לדרך לפני פחות משנה, הוקם במטרה ליצור שיתוף פעולה אזורי אשר יאפשר להביא לידי ביטוי יתרונות כמו ביצוע מכרזים משותפים, הוספה והרחבה של שירותים לתושב, הובלת מנועי צמיחה אזוריים, תכנון ושיתוף פעולה אסטרטגי בנושאים רוחביים כמו תחבורה, תיירות, קידום עסקים ועוד. האשכול אף קיבל ממיזם "ישראל דיגיטלית" וממשרד הפנים מענק דיגיטלי שיאפשר לבצע קפיצת מדרגה לרשויות האשכול בתחום הדיגיטציה. מועצת האשכול בה חברים ראשי הרשויות החליטה לקדם בשנת 2020 את הנושאים הבאים: תוכנית אזורית לטיפול בפסולת, קידום מכרזים משותפים במגוון נושאים, תוכנית אסטרטגית לקפיצת מדרגה דיגיטלית ברשויות האשכול וקידום שיתופי פעולה בתחום החינוך והרווחה. את פעילות האשכול מרכז ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל, וחברות בו מ.מ גדרה, מ.א נחל שורק, מ.א ברנר, מ.מ בני עייש, מ.מ קרית עקרון, מ.א חבל יבנה, מ.א יואב, עיריית קרית מלאכי ומ.א באר טוביה.

בשבוע הקודם נערך טקס חגיגי לחנוכת לשכת אשכול שורק וקביעת המזוזה ברחוב הבילויים בגדרה במעמד ראשי הרשויות של האשכול – יו"ר האשכול, ראש המועצה המקומית גדרה יואל גמליאל, סגן יו"ר האשכול, אלי אסקוזידו מהמועצה האזורית נחל שורק, דורון שידלוב מהמועצה האזורית ברנר, משה ליבר מהמועצה האזורית חבל יבנה, אריה גראלה מהמועצה המקומית בני עייש, חובב צברי מהמועצה המקומית קריית עקרון, יוסי סולימאני מקריית מלאכי וד"ר מטי צרפתי-הרכבי מהמועצה האזורית יואב. במעמד השתתפו גם מנכ"לית האשכול שירה דקל כץ, מנהלת אגף מועצות אזוריות במשרד הפנים, מריה ג'רסי, ראש מינהל פיתוח במשרד הפנים, אדית בר ומנהל המחוז מטעם משרד הפנים, יונתן בר סימן טוב וכן, מנכ"לים וגזברים.

יו"ר אשכול שורק הדרומי וראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל, אמר כי הוא מברך על חנוכת המשרדים החדשים וציין כי בקרוב נראה את ההתקדמות בתכניות: "באשכול שורק הדרומי אנו עובדים לטווח הרחוק ונגיע רחוק. חשוב לנו לקדם את נושא איכות הסביבה והמכרזים. יחד עם עמיתיי מהרשויות המקומיות ושירה המנכ"לית נעמיק את הקשר מול משרדי הממשלה על מנת לגייס תקציבים ויכולת פעולה לטובת התושבים".

סגן יו"ר אשכול שורק דרומי, אלי אסקוזידו: "אני שמח שמועצה אזורית נחל שורק בחרה להיות חלוצה בתחום הקמת אשכול שורק דרומי. יתרונות האשכול רחבים ביותר והרעיון שמוביל אותם הוא למנף שירות לאזרחים בראיה רחבה חוצת מחוזות.  כראש רשות שהשתתפה בכמה פאנלים וכנסים, למדתי את הנושא הזה והבנתי שחשוב קודם כל להיות חלוצים כדי שאנחנו נבחר מי יהיה באשכול ושלא יבחרו עבורנו".

ראש מינהל פיתוח במשרד הפנים, אדית בר: "הקורונה לימדה אותנו שהשלטון המקומי חזק, מתפקד ויודע להוביל וזו אחת המטרות שהשר אריה דרעי והמנכ"ל רוצים לקדם - לחזק את השלטון המקומי והעברת סמכויות. ככל שהאזורים חזקים יותר, כך יהיה קל יותר לממשלה להעביר את הסמכויות". עוד הוסיפה: "אני שמחה לראות את הפרגון בין ראשי הרשויות באשכול, אנו רואים בכם כאשכול דגל ואחד הראשונים שקמים במרכז. הדברים שתלמדו יכולים להוות דוגמא ומודל למקומות אחרים. משרד הפנים אתכם לטווח הארוך בין אם זה בתקציבים, בצמיחה ומאמינים בשותפות וביכולת שלכם".

מנהל המחוז מטעם משרד הפנים, יונתן בר סימן טוב אמר בטקס: "משרד הפנים נותן את התשתית שעל בסיסה ניתן לעבוד. דבר נוסף זה תיעדוף לאשכולות והרבה תלוי בכם ומכאן, השמיים הם הגבול של האשכול. מאוד שמח להיות פה ומשמח לראות שאתם מתקדמים ובהצלחה".

מנכ"לית אשכול שורק דרומי, גב' שירה דקל כץ, אמרה כי החשיבות הגדולה של האשכול היא בעצם שיתוף הפעולה והראייה האזורית, שיכולה להביא איתה יתרונות רבים גם לרשויות וגם לתושבים באמצעות הרחבת והוספת שירותים לתושבים והתייעלות כספית. כשרוצים לקדם, למשל, את תחום העסקים או התיירות, זה נכון לקדם ברמה האזורית ולא המקומית: "האשכול מאפשר למספר רשויות ולמצוא מנועי צמיחה ולתת שירות טוב לתושבים ושיפור איכות חייהם", כך ציינה.