תלמידי גדרה פתחו שנה

05/09/2019
תלמידי גדרה פתחו שנה
תלמידי גדרה פתחו שנה בשמחה

7611 תלמידי מוסדות החינוך בגדרה פתחו השבוע את שנת הלימודים תש"ף בגדרה. ראש המועצה יואל גמליאל יחד עם נבחרי הציבור, מנהלת אגף החינוך ענת קוך וצוותי המועצה, סיירו בכל בתי הספר ואיחלו הצלחה לתלמידים ולמורים. גמליאל: "אנו פותחים שנה חדשה עם התרגשות גדולה"

את היום הראשון ללימודים פתח ראש המועצה, יואל גמליאל, בהתרגשות רבה, לה שותפים 7611 תלמידים והוריהם. כ- 1,400 ילדים לומדים ב-50 גני ילדים, כ-3,221 תלמידים לומדים בשמונה בתי ספר יסודיים ועוד כ- 2,990 תלמידים לומדים בשלושת התיכונים. ראש המועצה סייר יחד עם סגן ראש המועצה סהר רווח, סגן ראש המועצה עו"ד יקותיאל תנעמי, חברת המועצה ענת טל, חבר המועצה אסף דרבה, חברת המועצה גילי אפטר אילון, מנהלת אגף החינוך, גב' ענת קוך וצוותי הרשות המקומית וביניהם, מנכ"ל המועצה  ליאור מדהלה והדוברת מאיה גנון, במספר מוקדים.

הסיור החל בביה"ס גוונים, שם נערכה קבלת פנים חגיגית. משם המשיך לגן התקשורת החדש "פטל" ולגנים "הרדוף" ו"חרוב". משם המשיך לביה"ס "רעות", ביה"ס "רימונים" ושלהבות חב"ד, אשר חנכו מבנה חדש. ראש המועצה בירך את ברכת שהחיינו ומנהלת בית הספר הודתה לו על המאמצים הכבירים והמשאבים שהשקיע לטובת המבנה החדש. הסיור המשיך בביה"ס "פינס", "דרכא נתיבי נועם", "קשת", "הבילויים", אוהל שלום", בביה"ס החדש "מעלות רם" ובהמשך בתיכונים דרכא רמון ודרכא בגין.

זה המקום להזכיר כי כ-40 אחוז מתקציב המושבה גדרה מושקע בחינוך. השדרוג של מוסדות החינוך, הוספת מתקני משחקים, תוספת ההצללות, הדשא הסינטטי בגנים והניקיון הקפדני בכל מוסדות החינוך, הם חלק מהמדיניות לתת לתלמידי גדרה אקלים מיטבי. אחרי הכל, ההשקעה בחינוך מובילה לאיכות חיים, כפי שקבעו תושבי גדרה בעצמם. לפי הסקר, נושא החינוך הוא הראשון בחשיבות מבחינתם והם הביעו שביעות רצון רבה מדרך ניהול מערכת החינוך במושבה. את ההשקעה בחינוך ניתן גם לכמת במספרים, כאשר בעשור החולף גרף הצמיחה הציג זינוק של 42 אחוז במספר הזכאים לתעודת בגרות (95.8 אחוז).

ראש המועצה אמר בסיור: "הבוקר נפתחה שנת הלימודים תש״פ בצורה מיטבית בכל מוסדות החינוך בגדרה
7,611 תלמידות ותלמידים מגילאי גן ועד י"ב נכנסו למוסדות החינוך לשנה חדשה עם התרגשות גדולה
זהו יום מרגש ותחילתה של דרך חדשה עבור כולנו. מאחל שתהיה זו דרך ברוכה בלמידה ובעשייה. שתהיה שנה מוצלחת לכולם".

ענת קוך, מנהלת אגף החינוך בגדרה, אמרה כי היא מאחלת לתלמידים שנה טובה ופוריה וגם השנה, כמו כל שנה, ילווה אגף החינוך כל ילד וילדה בכל צעד ואתגר בדרך להצלחה.