גדרה של שנות ה-70 מתעוררת לחיים

25/06/2019
גדרה של שנות ה-70 מתעוררת לחיים

מרכז אופק גאה להציג:

אהבת הדסה – מחזמר מקומי מקורי שמספר ומציג את ההווי של עולי תימן במושבה בשנות השבעים

ב - 1.7 תעלה בבימת הקיץ של מרכז אופק הצגה יוצאת דופן שעולה בעיתוי מיוחד, בסימן 70 שנה לעליית יהודי תימן. במסגרת האירועים עלו מופעים והרצאות שהחלו בחנוכה וכעת בהעלאת המחזמר שכולם חיכו לו בגדרה 'אהבת הדסה'

'אהבת הדסה' מחזמר מקומי ומקורי המגולל את סיפור עליית יהודי תימן בשנות ה-70 תעלה ב-1.7 ביום שני, בשעה 20:00 בבימת הקיץ של מרכז אופק בגדרה. ההצגה למעשה עוסקת בדרמה משפחתית המתובלת כולה בפולקלור תימני הכולל, מוזיקה של שלום שבזי, תפאורה צבעונית ומיוחדת בעלת אלמנטים הלקוחים מהתרבות התימנית. האוכל, השירים וההווי של עולי תימן שהתיישבו בגדרה ומשקפת את אורח חייהם והאווירה המיוחדת באותן שנים. במהלך המחזמר ייחשף הקהל אל סיפורם, סודם וחלומם של יהודי תימן בארץ ישראל דרך המושבה גדרה שבני תימן קבעו בה את מושבם.

המחזה נכתב מתוך הכרה בחשיבות בניית הגשר הערכי והבין דורי הכל כך נחוץ והרצון להגביר בקרב בני הנוער את המודעות והשיח סביב מורשת יהודי תימן.

המחזמר 'אהבת הדסה' מציג את גדרה של שנות ה-70 מתעוררת לחיים בזכות העליה התימנית העליזה והשמחה.  המחזמר מקומי ומקורי בניחוח חוויאג' עם השירים והפיוטים האהובים: אהבת הדסה, עמק הפרחים, בעבר היו זמנים, יזרח האור, לך אלי ועוד ותתקיים במעמד ראש המועצה יואל גמליאל.

יוזמת הרעיון: ליאת בן גל מנהלת מרכז אופק. כתב וביים: שמוליק אליה. הפקה: מרכז אופק. ניהול מוזיקלי: דוד רצון. בהשתתפות שחקנים תושבי גדרה: שחר אחיאל, עדי היבה, אלעד עמי, מזל כהן, מירב היבה, תמר גמליאל, רוחמה גרשון, גיא שרעבי, איתי שרעבי ורקדניות ביה"ס למחול זמן תנועה.