בית ספר פינס חוגג

בית ספר פינס חוגג
מרגש

בית ספר פינס חגג 100 מחזורים עם בוגרי בית ספר פינס לדורותיהם

כבוד וזכות לבית ספר "פינס" לכנס כנס מחזורים. 100 מחזורים בבית הספר- עוצמה חינוכית.

לרגל חגיגות מאה מחזורים לבית הספר פינס, בית הספר הוותיק במושבה, התקיים השבוע ארוע השיא - כנס מחזורים ענק וחגיגי. הכנס התקיים במעמד ח"כ גילה גמליאל השרה לשיוויון חברתי , מר יואל גמליאל - ראש המועצה, מר סהר רווח - סגן ראש המועצה ,מפקחת בית הספר הגב' מתי פוליקר, נציגי הצוות החינוכי והניהולי של בית הספר לדורותיו, בוגרי בית הספר ממחזורים שונים, הצוות החינוכי והנהלת בית הספר בראשות גלית אקריש וכמובן, תלמידות ותלמידי בית הספר ובני משפחותיהם.

בית ספר פינס מייצג את השורשים של המושבה מדור המייסדים, דרך וותיקי המושבה ועד היום. בתוך כך, בית הספר בניהולה של גלית אקריש, יחד עם הצוות החינוכי, ההורים והתלמידים, ציינו בדרכים שונות את מאורע היסטורי וחשוב זה. הצוות החינוכי תכנן תהליך למידה מבוססת יחסים. בוגרי בית הספר הגיעו לבית הספר והיו שותפים לכל האירועים. כפי שציינה מנהלת בית הספר בוגרי בית הספר לדורותיהם- הם החוזקה שלנו!  במסגרת האירועים במהלך השנה, התקיימה תערוכת תמונות מספרות המשלבות דורות של משפחות שהם בוגרי בית ספר פינס, התקיימה תהלוכת מחזור המאה בגדרה תוך ביקור באתרים היסטוריים במושבה והתקיים אירוע קהילתי לתרומות למען עמותת "חיים". כל זאת,  במקביל למיזמים שהתקיימו במסגרת הבית ספרית כמו הורים שהגיעו לספר על חוויותיהם מתקופת הלימודים בבית הספר, למידה יצירתית ומשתפת ועוד.
מנהלת ביה"ס גלית אקריש פתחה את הכנס וציינה ששנה"ל תשע"ט נפתחה בהתרגשות וציינה במחויבות לעבר המפואר של בית ספר "פינס" ובתחושת שליחות ואחריות". כנס המחזורים נוהל באופן מדויק ומוקפד שנתן כבוד לכל המשתתפים. בחלק הראשון קבלו את המוזמנים תלמידי מחזור ק' והדריכו במרחבי ביה"ס. לאחר הדרכה אישית הגיעו המשתתפים לרחבה המעוצבת בתערוכת צילום עבר- הווה-עתיד תוך התרגשות מהמפגש של בני כל המחזורים וביניהם צוותי חינוך ומנהלים. החלק השני כלל כניסה מרשימה של כל תלמידי ביה"ס למרחב הטקס והשתתפות פעילה: "שרים עם קובי אשרת". האירוע זכה להצלחה רבה.

ראש המועצה יואל גמליאל: "כבוגר בית ספר פינס, התרגשתי מאוד מהמעמד המכובד, שמחתי לראות את הבוגרות והבוגרים הרבים שהגיעו לבקר בבית ספרם הראשון ולפגוש מכרים ותושבים רבים בחגיגה נוסטלגית זו. תודה לכל העוסקים במלאכה ולכל השותפים למחווה מיוחדת וחשובה זו. גדרה מובילה בחינוך!"