תמיד אותו חלום

תמיד אותו חלום

תמיד אותו חלום - הבמה של כשרונות מקומיים

תושבי גדרה נהנו מהפקה מקורית ואיכותית תוצרת גדרה

בחנוכה האחרון עלה בגדרה "תמיד אותו חלום", הפקה מקורית של מרכז אופק בבימויו של שמוליק איליה משירי צביקה פיק בהשתתפות ילדי גדרה.

זו השנה השלישית בה מתקיים הפרויקט בו קוראים לכשרונות מקומיים להפקת הצגה לחנוכה בגדרה לכל המשפחה כאשר בכל שנה ההפקה מוקדשת לאמן אחר. ההפקה הראשונה, שהתקיימה לפני שלוש שנים הוקדשה לשיריו של עוזי חיטמן ובשנה שעברה הוקדש האירוע לאהוד מנור ובו נרקם סיפור סביב השירים, הפקה זו זכתה להצלחה גדולה והוצגה פעמיים בפני אולם מלא.

גם השנה, כאמור התקיימה הפקה של הכשרונות הצעירים המקומיים והפעם המופע הוקדש לשיריו הגדולים של "המאסטרו" צביקה פיק ("בין האצבעות", "אהבה בסוף הקיץ", "מרי לו", "דיווה", "לגור איתו", "יד ביד", "גבריאל", "הרקדן האוטומטי", "לפעמים חלומות מתגשמים" ועוד...). השירים שולבו בעלילה שתיארה ילדות ישראלית בשנות השבעים החל ממלחמת יום כיפורים, ועד הסכם השלום מול מצרים, סיפורים על חלומות ותמימות של אז שלא תשוב. את ההצגה כתב וביים שמוליק איליה, שעבד עם הילדים בחודשים האחרונים, ועל ההפקה היו ענבל רוזן, מנהלת התרבות והאירועים וחגית אמסלם, מנהלת אגף ילדים, נוער וקהילה.

בהצגה השנה נטלו חלק 17 ילדים מכיתות ב'-ו' שנבחרו לאחר אודישנים. השתתפו לפי סדר א'-ב': אבישג מיכאלי, אור קוסובר, אורי אזולאי, אורי רוטשס, בר ארזוני, גילי סוג'ז, זהר ברושי, יואב זהבי, יובל קוסובר, ירדן שון, ליה ברושי, נגה כהן, סתיו דואני, צבר אבישר, עידו אמסלם, שירה נמרובסקי ושלי גזיאל). הילדים עברו תהליך של חודש וחצי במהלכו עבדו על לימוד השירים, משחק והעמדה כשהילדים עצמם היו שותפים להעמדות השירים.
גם בית הספר למחול "זמן תנועה" של מרכז אופק הצטרף לאירוע בריקוד ששולב בהצגה.

העבודה הרבה נשאה פרי כשהמופע הראשון זכה להצלחה וקצר מחמאות רבות, הילדים עלו על הבמה וזכו למחיאות כפיים סוערות.
למחרת, ביום המופע השני, מזג האויר הסוער והגשם גרמו להעברת המופע לאולם החדש ברמו.  צוות מרכז אופק בראשות אבות הבית בצלאל מלמד ויואל עוזרי עבדו על מנת שהכל יעמוד בזמן ואכן כך היה וגם הערב השני זכה להצלחה.
כבר עכשיו חושבים במרכז אופק על המופע בשנה הבאה לחנוכה שמח ומואר בכשרונות מקומיים.

ראש המועצה יואל גמליאל ציין: "אני רואה חשיבות רבה בהעצמת כשרונות צעירים בגדרה, בהענקת הזדמנויות להתנסות ולממש את כשרונם באמצעות מתן במה לכך. הפקת הצגות מקוריות בהן ילדינו הם הכוכבים מאפשרת להם לבטא את כישרונותיהם מצד אחד ומצד שני, הקהילה כולה יכולה ליהנות מהפקות איכות ייחודיות ומקוריות. תודה לצוות מרכז אופק וכמובן, לכשרונות הצעירים שהנעימו את חג החנוכה בהצגה תוצרת גדרה"