תחרות ציורים ומייצגים

28/11/2018
תחרות ציורים ומייצגים

תחרות ציורים ומייצגים בנושא "בטיחות בדרכים" התקיימה בגדרה לשנת 2018 לזכרו של גיא נזירי ז"ל

במקום הראשון לציור זכתה התלמידה מאי עקיבא מביה"ס פינס
 במקום הראשון למייצג זכתה  התלמידה נויה טויטו מביה"ס רעות
ובמקום השני אליה גמליאל מביה"ס פינס ומאור סמו מביה"ס גוונים

השבוע התקיימה, זו השנה הראשונה, תחרות "בטיחות בדרכים" מיצג וציור במסגרת פעילותו של מועדון רוטרי הבילויים למען הקהילה ובשיתוף המועצה והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. התחרות הוקדשה לזכרו של תושב גדרה גיא נזירי ז"ל שנהרג בתאונת אופנוע בצומת גבעת ברנר בעודו חייל משוחרר בן 21.

לתחרות הגישו את ציוריהם 19 תלמידים מבתי הספר היסודיים כיתות ה'-ו' . הציורים של האמנים הצעירים בנושא "בטיחות בדרכים" הוצגו בפני קהל רב ומכובד שהתכנס במרכז אופק בגדרה. ניתן יהיה לצפות בהם במהלך חודשים נובמבר- דצמבר 2018 .
הציורים והמיצגים היוו סיום לתקופת לימודים בה נחשפו התלמידים לחוקי התעבורה של משתמשי הדרך (הולכי הרגל, רוכבי אופנים ולנהגים) למדו מה מותר ומה אסור בדרך. לסיכום, התלמידים הביאו לביטוי בציורים הנפלאים שהוצגו בתחרות את כל אשר למדו בנושא.

חברי מועדון רוטרי הבילויים הדגישו שכל ציורי התלמידים היו מיוחדים וניכר היה שהושקעה מחשבה רבה ביצירת כל אחד מהם, כל ציור העביר מסר אחר, חלקם צבעוניים להפליא אחרים מספרים סיפור.

צוות השופטים בתחרות כלל את נשיאת המועדון גילה נזירי, מנהלת בטיחות בדרכים יישובית, גלית דניאל, האמנית וחברת המועדון, נורית יואלי, משנה למנכ"לית הרשות לבטיחות בדרכים, אבי שמר – נגידה לשעבר ומתאמת קרן רוטרי,  מלי לוי. אין ספק שהבחירה הייתה קשה מבין היצירות והמוצגים הראויים ביותר בעיניהם.

במקום הראשון לציור נבחרה התלמידה מאי עקיבא  מבית הספר פינס, במקום הראשון למיצג נבחרה התלמידה נויה טויטו מבית ספר רעות, למקום השני והמכובד זכו שני ציורים נוספים ,שיצטרפו לתחרות הארצית ואלו הם: אליה גמליאל מבית ספר פינס ומאור סמו מבית הספר גוונים. הזוכים זכו באופניים וקסדה, שנתרמו על ידי המועצה ומנהלת בטיחות בדרכים יישובית, גלית דניאל.כל התלמידים שהציגו את יצירותיהם לראווה קיבלו  תעודת הערכה והשתתפות וספל עם תמונת הציור שנתרמה ע"י משפחת נזירי.

באירוע הכרזת הזוכים בתחרות נכחו בני משפחתו של גיא נזירי ז"ל גילה וראובן במעמד ראש המועצה יואל גמליאל ובהשתתפות מנהלת מח' החינוך, ענת קוך, מנהלת הבטיחות בדרכים האזור ירושלים , אבי שמר, משנה למנכ"לית הרשות לבטיחות בדרכים, מנהלת מרכז אופק, ליאת והב בן גל ,מנהלת המטה לבטיחות היישובית,  גלית דניאל,  נגידה לשעבר ומתאמת קרן רוטרי בינלאומי, מלי לוי.

בערב זה הופיעה הלהקה הייצוגית של תיכון דרכא רבין בניהולו של שגיא בן שבת.