הנגשת מוסדות חינוך

14/08/2018
הנגשת מוסדות חינוך

המועצה המקומית גדרה ממשיכה להנגיש את מוסדות החינוך במושבה

בהמשך להנגשות שנעשו במוסדות החינוך ובמושבה, הקיץ בוצעו הנגשות נוספות במבני החינוך בהשקעה של כמיליון וחצי ₪

במסגרת ההנגשות במוסדות החינוך, הונגשו 13 כיתות שמע נוספות, נבנו שירותים נגישים והתבצעה הנגשה ללקויי ראיה במבנים השונים בבתי הספר במושבה.

המועצה המקומית גדרה תקצבה את ההנגשות הכוללות ברחבי היישוב בכשבעה מליון ₪ ועוברת בשנים האחרונות מהפך בתחום זה. המהפך מתבטא בהנגשת מבני ציבור וחניות, כולל בתי ספר וכיתות נגישות וכן בהנגשת אירועים ופעילויות המתקיימים ביישוב. כך למשל, באירועים ביישוב ניתן לראות תרגום בשפת הסימנים, תרגום במלל על גבי מסך, מכשירי עזר לשמיעה, חניות נגישות, סדרנים, שירותים ודרכי גישה ועוד.

בשבועות החולפים, במסגרת הכנת ושדרוג מוסדות החינוך לקראת פתיחת שנת הלימודים, המשיכה המועצה המקומית בעבודות הנגשה נוספות במבני החינוך במושבה בהשקעה של כמיליון וחצי ₪.

במסגרת זו הונגשו 13 כיתות שמע : כיתה בביה"ס "פינס", כיתה בביה"ס "רימונים", שלוש כיתות בביה"ס "דרכא בגין", שתי כיתות בביה"ס "שלהבות חב"ד, כיתה בביה"ס "דרכא נתיבי נועם", וחמש כיתות באולפנת "בהר"ן". בביה"ס "פינס" – נבנו שירותים נגישים והתבצעה הנגשה לאולם הספורט וקירוי ללקויי ראייה בין המבנה המרכזי בבית הספר לבין מבנה השירותים. בביה"ס רעות נבנה פיר מעלית ושירותים נגישים. בתיכון "דרכא בגין" בוצעה רמפת כניסה, שירותים נגישים ופיר מעלית. כמו כן, בוצעו עבודות נגישות באולם הספורט בכצנלסון ע"ש שוש מייזל.

באגף החינוך התבצעו עבודות לטובת הנגשת המשרדים ולפיכך בוצעה הריסה ובניה מחדש של המחלקה למחלקה נגישה. בבית ספר שלהבות חב"ד בוצעה הנגשה למבנים הזמניים ובאולפנת בהר"ן פותחו והונגשו שבילים, שני מעלונים, שני חדרי פנימייה, שירותים וכניסה נגישה לאולפנה בשיתוף עם האולפנא.

מהמועצה המקומית גדרה נמסר "מרגש לראות את מהפך הנגישות שעוברת גדרה בשנתיים האחרונות. אנו מודים לממונה הנגישות אמיר פישמן על המסירות והעשייה לאגף שפ"ע שפעלו רבות לביצוע ההנגשות בניהולו של יהודה יחזקליאן, לאגף התפעול בניהולו של יהודה סמדג'ה, למחלקת החינוך ולבתי הספר על שיתוף הפעולה"