הנגשת מוסדות החינוך

05/07/2018
הנגשת מוסדות החינוך

המועצה המקומית גדרה ממשיכה בהנגשת מוסדות החינוך ומבני הציבור במושבה

המועצה המקומית גדרה ממשיכה בתהליך הנגשת מוסדות החינוך ומבני הציבור ובימים אלה החלה בהנגשה רחבה במושבה במוסדות חיהוך, מבני ציבור וגנים ציבוריים על פי המפורט להלן:

הנגשת מבנה המועצה - הנגשה מלאה של אגף החינוך, בניית שירותים חדשים נגישים במועצה ובניה והתקנה של מעלית במבנה המועצה.

הנגשת בית המוכתר - בנית רמפה כניסה ובניית שירותים נגישים.

בית ספר רעות - בנית פיר מעלית, בנית שירותים נגישים, הנגשת ותיקון דרכי גישה נגישה .
בית ספר דרכא בגין -בנית פיר מעלית, בנית שירותים נגישים מבנה מרכזי, בנית רמפה בכניסה לבית ספר ודרכי גישה נגישה.

בית ספר פינס - רמפה לאולם הספורט וקירוי שביל גישה לשירותים היבילים ללקוי ראיה.

אולפנת בהרן - התקנת שתי מעליות , התקנת רמפות ברחבי הפנימיה, בנית שבילים נגישים, בניה כניסה נגישה, בנית שירותים נגישים ומתקני משחק נגישים.

אולם כצנלסון ע"ש שוש מייזל -  בנית רמפה כניסה קידמית , בנית רמפה כניסה אחורית, בנית שירותים נגישים, בנית מעקות בטריבונה לקהל ומערכת שמע לליקוי שמיעה .

כיתות נגישות לליקוי שמיעה  - במהלך חודש אוגוסט יונגשו 14 כיתות.

נרכשה מערכת שמע לליקויי שמיעה לאירועים של הישוב .

ממונה הנגישות אמיר פישמן: "ברצוני לחדד שכל אירועי הקיץ מונגשים לליקויי שמע וליקויי גפים. כמו כן, במידה ויש דרישה להנגשה מיוחדת הינכם מוזמנות לפנות אליי ונפעל להביא פתרון ומענה."

מהמועצה המקומית גדרה נמסר כי נגישות היא לא רק חובה חוקית אלא חובה מוסרית,  נעשות עבודות נגישות רבות ברחבי היישוב למימוש הזכות לקיום אורח חיים עצמאי ונגיש לכל אחת ואחד.