לתת זה לקבל

07/02/2018
לתת זה לקבל

לתת זה לקבל בסימן  70 שנה לצה"ל

האגודה יחד למען החייל בגדרה ממשיכה במסורת "יום השקל החינוכי" ומיזם הקופה המקורית בסימן 70 שנה למדינה וצה"ל – מאז והיום

יום השקל החינוכי התקיים זו השנה החמישית בבתי הספר בגדרה בשיתוף המועצה המקומית גדרה והעומד בראשה ומנהלת אגף החינוך במועצה ענת קוך.

השנה עסק המיזם בנושא "מאז ועד היום".

המיזם כלל יצירת דגם קופה מחומרים ממוחזרים בהובלת מנהלות בתי הספר, נתינת השקל מכל תלמיד בסימן "הנתינה מעשירה את הנותן ואת המקבל" עבור חיילי גדרה העושים לילות כימים באהבה ומסירות למען שמירה על ביטחונם של תושבי מדינת ישראל.
למיזם הצטרף חבר מועדון רוטרי הבילויים שלמה יואלי וכמובן, חיילי גבעתי המאומצים על ידי סניף גדרה קרן לב"י /האגודה למען החייל , שרצון כולם לתת כשהסיפוק שמקבלים מזה הוא לראות את העשייה והחיוכים בפניהם של התלמידים והמורים .

חיילי גבעתי סיפרו על תפקידם ביחידה והעבירו מסר לתלמידים על הרצון לתת מעצמם, הם עודדו את השכבות הגבוהות להתגייס לגבעתי  והודו על הנתינה.

השופטים עמלו על בחירת דגם הקופה המעוצבת והמקורית לאחר שתלמידי בתי הספר הפגינו רמה גבוהה של יצירתיות.
הזוכים השנה לפי קטגוריות הבאים הם :
מבתי הספר היסודיים  נבחר  ביה"ס "רעות" שזכה גם לפני שנתיים. בקופה הם שילבו  מיכל אגירת מים על מפת ארץ ישראל . כמו כן, ערכו טקס מיוחד לחיילי גבעתי וקיבלו אותם בשיר החטיבה.
מבתי הספר התיכוניים נבחר ביה"ס "נתיבי נועם" שיצר דגם של כיפת ברזל שהביע "גם כיפה וגם מברזל " רמז ליהדות.לבתי הספר הזוכים הוענקו גביעים .
המיזם שנערך זכה להצלחה רבה והתעניינות בקרב תלמידי בתי הספר, בתקווה לעוד הרבה ימים טובים.
הכסף שנתרם ביום זה הינו לרווחת חיילי גדרה.
לסיום  הוזמנו החיילים לארוחת צהרים דשנה ומשביעה במסעה תימנית "חוויא'ג מרק" בגדרה כשרה למהדרין בניהולו של הבעלים עוזי.

תודה למתנדבי האגודה שהיו שותפים ליום זה. יישר כוח.